Amb l'aritmètica municipal, amb l'abstenció dels socialistes no n'hi ha prou per poder aprovar el pressupost. Cal que un segon grup, com Esquerra, també s'abstingui. Per això Jordi Portabella també hi ha posat condicions. Entre d'altres, vol garantir la inversió en noves tecnologies a les escoles i congelar taxes i preus públics com el Bicing o l'entrada al Zoo. Una petició, aquesta útlima, que ja se li hauria acceptat. JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Si el PSC s'absté i nosaltres no, no hi haurà pressupostos. I si nosaltres ens abstenim i el PSC no, no hi haurà pressupostos. Per tant, això és una partida a tres bandes i està claríssim." Iniciativa, com el PP, hi votarà en contra. Diu que el pressupost no té ambició social i que queda lluny de les necessitats ciutadanes. També ha criticat l'acostament del PSC al govern municipal. RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "No entrarem de cap manera en cap flirteig polític, en cap ball polític. Rescatar l'alcalde Trias no, rescatar la gent i la dignitat humana sí." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Són els pressupostos que voldria Artur Mas per Barcelona perquè són els pressupostos que concreten els regals de Xavier Trias a la Generalitat de Catalunya, no pas per ser de Catalunya sinó de CiU". El PP no comparteix tampoc les despeses i ha denunciat que les inversions baixen.

Jordi Portabella creu que l’abstenció del seu grup és tan necessària com la del PSC, ja que amb l’aritmètica municipal fa falta que aquests dos grups s’abstinguin per poder aprovar el pressupost de 2015. “Si el PSC s’absté i nosaltres no, no hi haurà pressupostos; per tant, això és una partida a tres bandes i està claríssim”, ha dit Portabella, que ha desgranat les condicions per negociar els comptes. El líder republicà vol garantir una partida de 8,5 milions d’euros per introduir les noves tecnologies a les escoles i instituts.

També reclama un llibre blanc sobre les propietats de l’Estat a Barcelona i congelar les taxes i preus públics. Segons Portabella, el govern preveia incrementar el Bicing en un 1,3% i l’entrada del Zoo en un 1,4%, augments que el govern hauria deixat a zero per assegurar-se el suport dels republicans. A més, demana congelar la taxa de recollida de residus per a comerciants, així com una quota reduïda de l’aparcament per a aquest sector. En funció del que el govern accepti, Esquerra decidirà el vot als comptes de 2015.

En canvi, Iniciativa i el PP ja han anunciat un “no” al pressupost en la primera votació que es farà aquest dijous a la Comissió d’Economia. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha dit que les despeses que preveuen els comptes “estan lluny de les necessitats ciutadanes”. Gomà veu en el pressupost “manca d’ambició social”, i ha criticat “el flirteig d’alguns grups”, en al·lusió al PSC. “Rescatar l’alcalde Trias no, rescatar la gent i la dignitat humana, sí”, ha sentenciat. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que votaran “no” al pressupost perquè no comparteixen les despeses i perquè es redueixin les inversions. “Són els pressupostos que voldria Artur Mas per Barcelona perquè concreten els regals de Xavier Trias a la Generalitat”, ha dit.