JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El meu grup, no jo personalment, que fa menys temps que hi sóc, però el meu grup ja ha patit incompliments per part d'aquest govern d'alguns acords que s'havien assolit en el passat. I ,per tant, jo vull les màximes garanties al màxim nivell per garantir la tramitació. I les vull de l'alcalde de Barcelona."

Collboni ha dit que aquesta és una “setmana clau” per saber si avancen les negociacions per al pressupost de 2015. Per això ha reclamat el compromís públic de l’alcalde d’acceptar la condició que posa el PSC per seguir-ne parlant: rebaixar les tarifes del transport públic. “Vull que l’alcalde afirmi de manera explícita que aquesta condició és assumida per iniciar la negociació”, ha dit Collboni. El líder socialista ha recordat també altres condicions que ja va avançar en una conferència recent, com ara més oferta de places d’escola bressol o augmentar la partida per a la formació d’aturats de llarga aturada, a les quals ha afegit aquest dilluns “petites inversions urbanístiques” als barris.

Malgrat l’apropament CiU-PSC per al pressupost, Collboni ha dit que després de l’abstenció que el partit va fer a inicis de mandat per facilitar l’aprovació del Programa d’Actuació Municipal (PAM), els socialistes no s’acaben de refiar del govern municipal. “El meu grup ja ha patit incompliments”, ha dit, en referència a acords assolits en el passat. “Jo vull les màximes garanties al màxim nivell per garantir la tramitació; i les vull de l’alcalde de Barcelona”, ha sentenciat. Collboni ha recordat que en cap cas el PSC no votarà “sí” al pressupost de 2015 per “discrepàncies de fons”, però que valoraran una abstenció si s’arrenquen compromisos del govern municipal “per fer la vida més fàcil a la gent”.