"Hola bon dia. Sóc en Francesc, sóc voluntari d''Ara és l'hora' i truco per informar que diumenge hi ha una votació...." Avui no hi havia càrrecs oficials. Polítics com el portaveu del govern Francesc Homs, la número dos d'Esquerra, Marta Rovira, o Ignasi Elena, d'Avancem, s'han assegut al costat de voluntaris anònims per col·laborar amb la Marató 9-N de la campanya "Ara és l'hora". També hi hem vist el líder de la CUP David Fernàndez. La seu d'Òmnium s'ha convertit en una centraleta telefònica amb l'objectiu de fomentar la participació en la consulta. La cultura també hi ha tingut representació en forma de voluntaris. I sense oblidar els ciutadans anònims. Les presidentes d'Òmnium i l'ANC, Muriel Casals i Carme Forcadell, han volgut fer costat als voluntaris. L'acció es desenvoluparà fins la vigília del 9-N en jornades maratonianes de deu del matí a vuit del vespre. La campanya també es pot fer de forma voluntària des de casa trucant a familiars o a amics.

La marató de trucades preveu dues formes de participació: “Ara és l’hora” proposa que cada persona que hi vulgui participar truqui a 15 amics o coneguts per convèncer-los. D’altra banda, la campanya ha posat en marxa un telèfon que funcionarà com una centraleta, que redirigirà la trucada automàticament a una persona aleatòria per incentivar-la a participar del nou 9-N.

El tret de sortida de la campanya l’han donat voluntaris i personalitats de l’àmbit social i polític, que han fet les primeres trucades des de la seu d’Òmnium Cultural. Entre les persones que hi participaran des de la seu d’Òmnium hi ha càrrecs polítics com l’alcalde Xavier Trias, Alfred Bosch (ERC) o David Fernàndez (CUP); actors com Joel Joan, Toni Albà o Montserrat Carulla, i personalitats socials i culturals com Sebastià Alzamora i Ventura Pons.

Anna Simó (ERC) i Eduardo Reyes (associació Súmate)

La campanya telefònica Marató 9-N ha posat en marxa un web amb instruccions i informació sobre l’acció, i amb un marcador que compta les trucades efectuades en temps real.