El president de la Generalitat, Artur Mas, obre l’espot mostrant una fotografia del violoncel·lista Pau Casals i pronunciant la frase: “El 9 de novembre votaré per tu.” Tot seguit apareix el cineasta Manuel Huerga dedicant el vot a l’activista Salvador Puig-Antich i la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, anunciant el vot per l’activista per la llengua Martí Gasull.

En blanc i negre i amb música de piano de fons, l’emotiu vídeo, dirigit pel cineasta Lluís Danès, enllaça fins a 20 personalitats del món polític i cultural català que dediquen el seu vot en el procés participatiu del 9-N. L’audiovisual fa un gir de 180 graus i acaba amb la imatge d’una mare amb un nadó de només tres setmanes, que simbolitza el futur d’un país independent. El tanca la frase “El món de demà és a les nostres mans, demà és ara”, amb la imatge de qui va ser defensora dels drets humans i primera dama dels Estats Units, Eleanor Roosevelt.

El director de l’anunci, Lluís Danés, afirma que el vídeo vol relatar que “som el que som gràcies a la gent que ens ha precedit” i alhora vol explicar que “tenim el goig i també el deure de continuar defensant la democràcia pels que vindran”.

20 dedicatòries

Els polítics Josep Rull (CDC) i Oriol Junqueras (ERC) recorden els presidents Francesc Macià i Lluís Companys; el polític de la CUP David Fernàndez dedica el vot a l’activista assassinat Guillem Agulló, i Dolors Camats mostra una imatge del poeta Miquel Martí i Pol. En l’espot, també hi apareixen la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, els músics Lluís Gavaldà i Joan i Lluís Fortuny, els actors Joan Lluís Bozzo i Mercè Pons, el director teatral Oriol Broggi, el president de Súmate, Eduardo Reyes, els polítics Toni Comín i Toni Font i la historiadora Anna Sallès.

Animar a la participació en el 9-N

La campanya unitària “Ara és l’hora” ha respost a la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta amb aquest vídeo, l’últim anunci de la campanya per augmentar la participació en la nova consulta del 9-N.