El Francisco i la Pilar han viscut tota la vida a la Barceloneta. Ell n'és llogater, mentre que ella és propietària d'un pis. Tots dos, però, tenen en comú que cada dia han de salvar la barrera que els representa viure en un edifici sense ascensor. PILAR DE FRUTOS, veïna de la Barceloneta "Estem segrestats al pis. Jo baixo perquè tinc força de voluntat, que a vegades penso: baixo o no baixo? Estic, estem segrestats a dalt i penso, baixo o no baixo? Perquè si baixo hauré de tornar a pujar o em quedo a dormir al carrer, doncs no, no, no baixo." FRANCISCO RIOJO, veí de la Barceloneta "La señora tiene 65 por ciento de minusvalía y vivimos en un tercero que es un cuarto y entonces, los escalones son bastante altos, ya ha caído tres veces, yo también he caído." Per donar resposta a veïns com aquests, el districte de Ciutat Vella ha posat en marxa Canvia't d'habitatge. És un programa adreçat a veïns de la Barceloneta majors de 65 anys i amb problemes de mobilitat. Aquests i altres requisits han estat consensuats amb entitats del barri. PEPA PICAS, AV Òstia "Hem aconseguit que entri un perfil molt més ample i de gent molt afectada del barri, perquè ara també entren els problemes de cor, problemes de respiració." Una vegada seleccionats els 30 beneficiaris del programa, els pisos que quedin lliures s'incorporaran a la borsa de mediació per al lloguer social de Barcelona. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "El guany no només són 30 pisos exclusius en aquest edifici, sinó, que són aquests 30 pisos més els 30 pisos que queden lliures al barri de la Barceloneta bé siguin en règim de lloguer, bé siguin en règim de propietat." Els interessats a ocupar un d'aquests habitatges poden presentar una sol·licitud a l'oficina que s'ha habilitat al Casal de la Gent Gran de la Barceloneta. Tenen temps fins al 5 de desembre.

Els 30 habitatges formen part d’un bloc de 150 habitatges ubicats al costat de l’Estació de França. El propietari d’un quart de casa que vulgui optar a un d’aquests pisos haurà de cedir casa seva a la borsa de lloguer social municipal. També hi podran optar els llogaters. En aquest cas, es demanarà al propietari del quart de casa que també vinculi el seu habitatge a la borsa municipal durant un període de cinc anys. Per la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, es dóna resposta a una necessitat del barri amb un “doble guany”, d’una banda els 30 pisos nous de la promoció de Renfe Rodalies, i de l’altra els 30 quarts de casa que s’oferiran per a lloguer social. Pel que fa al preu del lloguer, el districte es compromet que, en cap cas, no serà superior als ingressos de l’adjudicatari.

S’instal·la una oficina d’informació al casal de gent gran del carrer del Baluart

Al casal de gent gran del carrer del Baluart s’obre un punt d’informació i també de recepció de sol·licituds fins al 5 de desembre. Un cop tancat el termini s’estudiaran les peticions i s’adjudicaran per ordre de puntuació. Entre els requisits hi ha tenir més de 65 anys, ser veí de la Barceloneta i dificultats de mobilitat.

Els 30 pisos que el districte posa a disposició dels veïns són una alternativa al derogat pla d’ascensors, que havia generat nombroses protestes per la intenció de posar  un ascensor a cada edifici, a canvi d’eliminar un quart de casa de cada bloc per deixar espai per a la instal·lació.