JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "No és un problema de pressupostos. El problema va més enllà, va de paràlisi, d'aturada de l'Ajuntament de Barcelona." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Lo que le pedimos a la alcaldesa es que cambie de interlocutor, que ponga otra persona capaz de garantizar una cierta cintura política." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Nosaltres el que volem és que es prenguin seriosament les nostres propostes en lloc de menystenir-les com han fet fins ara." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Una Ada Colau que com que no té majoria és inapaç de dialogar, prefereix governar per decret amb un tarannà autoritari." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "El problema és que hi ha un partit que es diu ERC que ha optat per pensar més en els interessos del senyor Junqueras per l'hipotètic o comentat salt de Colau a la política catalana, que no pas en els interessos de Barcelona".

Alfred Bosch vol que el govern prengui en consideració les propostes que ERC va posar sobre la taula per negociar el pressupost. “Si compleixen, serà una cosa, i si no compleixen, no variarem la posició”, ha afirmat. D’altra banda, la presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha demanat a Colau que retiri el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, de la negociació pressupostària i busqui “un altre interlocutor capaç de garantir una certa cintura política”.

El portaveu del Grup Municipal de CiU, Joaquim Forn, ha dit que el problema de l’Ajuntament “va més enllà del pressupost, va de paràlisi”. Forn creu que el govern municipal està “cada vegada més aïllat” i ha apel·lat a “una majoria política” des de l’oposició per tirar endavant la ciutat. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha acusat l’alcaldessa de “governar per decret” perquè “és incapaç de dialogar”.

Collboni eleva el to de la crítica a ERC

El tinent d’alcalde i líder del PSC, Jaume Collboni, ha centrat en ERC els retrets cap a l’oposició pel rebuig al pressupost. “Ha optat per pensar més en els interessos de Junqueras per l’hipotètic salt de Colau a la política catalana, que no pas en els interessos de Barcelona”, ha sentenciat. Collboni ha admès que mentre això passi, “tindrem problemes per arribar a acords”.