CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Quan algú arran d'una acció política amb qui has perdut absolutament tota relació des de feia molt de temps i com a conseqüència d'una intervenció en una sessió plenària a l'endemà t'envia aquest missatge és perquè té una intenció de coartar i de limitar la teva acció política. A mi sincerament em va pertorbar, vaig estar dos dies pensant si allò es podia tolerar i al final em vaig decidir, després de consultar, a denunciar." ORIOL PUJOL, exdiputat de CiU "Li vaig donar la meva opinió a una persona que conec. Una persona que conec de fa anys. (pregunta de l'advocat: Això et donarà mal viure? Aquest això a què es refereix?) A ser recargolat (al fet de ser recargolat?) Això va junt. No sé si van seguides o no van seguides, no ho recordo, però aquesta és la mateixa frase. És un passiu que un mateix... Pot acabar sent un passiu per un mateix. Ser complicat, ser recargolat... (La paraula de comiat "cuida't"...?) És un comiat com faig molt sovint amb molta altra gent."

Oriol Pujol ha dit que no recordava l’SMS perquè els esborra, però no l’ha negat. L’exdiputat ha explicat que coneix Mejías des de 2006, quan tots dos ocupaven un escó al Parlament, i que van mantenir una relació professional fins que l’estiu de 2014 va deixar la cambra. Des d’aleshores, ha admès que no havien tornat a parlar gaire.

L’exdirigent convergent ha relatat que va veure el plenari de l’Ajuntament de Barcelona de l’1 de juliol, en què tots els grups van votar contra la proposta de C’s de crear una comissió d’investigació sobre les presumptes irregularitats a Barcelona Regional durant el mandat de Xavier Trias i que podrien implicar empreses vinculades a la família Pujol Ferrusola. Concretament, el partit taronja va apuntar Entorn SA, de Pere Pujol, que podria haver obtingut fins a quatre adjudicacions per un import global de més de 140.000 euros, i Èxit de Disseny, de Marc Escudé Ferrusola, que podria haver subscrit en dos anys contractes per valor de 286.000 euros.

Segons Oriol Pujol, Mejías va mantenir en aquell ple una “dinàmica recargolada“. Ha assegurat que li va “estranyar” perquè hi havia altres propostes sobre la qüestió que sí que van tirar endavant, com la creació d’una comissió de seguiment o la realització d’una auditoria per enviar-la a la fiscalia. “No vaig entendre la seva intervenció“, ha dit davant del jutge. I ha explicat que a la tarda del dia següent del ple va enviar a Mejías el polèmic SMS.

Sabia que eres una persona recargolada. Això et donarà mal viure. Cuida’t“, deia el missatge que el també exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va fer arribar a a líder municipal de C’s. Segons Pujol, “recargolada” era una opinió sobre l’actuació política de Mejías. També ha justificat la resta del contingut afirmant que aquesta actitud de la presidenta del Grup Municipal de C’s “pot ser un passiu per a un mateix” que perjudiqui la tranquil·litat de cadascú. I el “cuida’t” final l’ha descrit com una “salutació habitual” que utilitza amb amics i coneguts.

Carina Mejías, per la seva banda, ha admès que, durant el plenari, va fer una “intervenció dura” contra la corrupció. I ha assegurat que es va prendre el missatge de Pujol com una “amenaça” que la va “pertorbar” durant dos dies, en què “vaig estar pensant si allò es podia tolerar i denunciar”. A més, ha recordat que fa dos anys ja van tenir una “topada forta” al Parlament, amb una “actitud agressiva” per part de Pujol per la qual després es va disculpar. La cap visible de C’s a l’Ajuntament ja va denunciar en el seu moment que el missatge de Pujol era “intrínsecament amenaçador” i que tenia la voluntat “d’intimidar i coaccionar”.

L’advocat d’Oriol Pujol ha estat molt dur amb Mejías, a qui ha acusat de posar la denúncia per motius “espuris” i fer malgastar recursos i temps a la justícia. En aquest sentit, ha citat la jurisprudència per explicar que hi ha diverses sentències que determinen que les expressions fora de lloc o malsonants no poden ser titllades de delictes d’amenaces, ni tan sols lleus, si no hi ha una mínima veracitat en el seu acompliment.

Per la seva banda, l’advocat de Mejías ha demanat una multa de 2.700 euros per a Pujol i una indemnització de 5.000 euros per “l’angoixa i el patiment” de la seva representada, uns diners que ja ha avançat que es donarien a la beneficència. El judici ha quedat vist per a sentència.