El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona denuncia que el govern municipal no ha gastat els 70 M € extres que va anunciar a finals del 2021 per millorar la neteja de la ciutat. Ho ha assegurat el portaveu dels republicans, Jordi Coronas, després d’analitzar el compte general de l’any passat, en què la despesa en neteja viària (166,3 M €) és inferior a la del 2020 (174,1 M €). Per Coronas, Barcelona té “una manca de neteja i manteniment evident”.

El consistori va anunciar aquesta inversió extra en el marc del pla Cuidem Barcelona per ser executada des de finals del 2021 fins al 2023 en 350 punts de la ciutat. Fonts municipals han explicat a betevé que el gruix d’aquesta inversió ha entrat al pressupost del 2022 i seguirà durant l’any vinent.

Explicacions a l’alcaldessa

Esquerra aprofitarà el ple del juliol, aquest divendres, per preguntar directament a l’alcaldessa, Ada Colau, per què no s’han gastat els diners anunciats. “Ens sembla incomprensible i volem explicacions”, ha dit Coronas, que ha recriminat al govern municipal “una política de màrqueting que després no es fa efectiva”. El portaveu d’ERC ha assegurat que, tot i el nou contracte de neteja, “els barcelonins segueixen veient la ciutat bruta”.

Els barcelonins segueixen veient la ciutat bruta, no és qüestió de percepció, és una realitat
Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d’ERC