La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha apel·lat els votants que estiguin dubtant de si anar a votar o no a les eleccions del 14-F per evitar que Vox tingui “la clau” de la Generalitat l’endemà dels comicis. “Aquest dubte no el poden tenir”, ha avisat Rovira a través d’una connexió telemàtica des de Ginebra en un acte a la ciutat lleidatana de Balaguer. La política —que ha tingut un paper molt actiu en la campanya electoral republicana— també ha avisat que “alguns càlculs poden fer perillar un govern republicà”, amb relació als pactes eventuals dels partits no independentistes.

De fet, Rovira ha fet seu un dels missatges principals del candidat d’ERC, Pere Aragonès (que no ha participat en el míting), al llarg de la campanya: “Això va de 155 o d’un govern republicà”. En l’acte també hi han participat el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé (condemnat a inhabilitació per la seva participació en el referèndum de l’1 d’octubre mentre era alcalde d’Agramunt), i la cap de llista a Lleida, Marta Vilalta.

La candidata lleidatana —que també ha intervingut en l’acte de forma telemàtica— ha demanat “un vot massiu” cap a Esquerra Republicana el proper diumenge, 14 de febrer, per consolidar un “govern republicà” que tingui en compte tot el territori de Catalunya.