El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha adreçat a l’alcalde Jaume Collboni i ha afirmat que “pot estar tranquil” i que Barcelona tindrà 600 mossos més els propers anys. Collboni va fer aquesta petició de forma reiterada durant la campanya electoral i aquest dimarts al matí va tornar a exigir aquest augment policial.

En una entrevista a TV3 el conseller ha estat clar: “Això és un compromís que té aquest conseller, incrementar en les propers promocions 600 mossos més. No és un nou invent del nou alcalde”, ha assegurat. Elena ha dit que aquests nous agents se sumaran als 656 que s’han incorporat els darrers dos anys a la ciutat.

“No conec quines exigències li ha demanat el PP per ser alcalde”

El titular d’Interior ha dit a Collboni que “per això pot estar tranquil”. Ara bé, també ha remarcat que no coneix “les exigències que li ha demanat el PP per ser alcalde” i que, per tant, no sap si això li “genera tranquil·litat”.

Augment del cultiu de marihuana

El conseller també s’ha referit al cultiu i la comercialització de marihuana a Catalunya i afirma que els Mossos han constatat que hi ha una “proliferació” d’aquest tràfic. “En desmantellem una plantació al dia”. Elena alerta que encara hi ha un “cert romanticisme” al voltant d’aquesta droga. “La marihuana avui ja no és una droga tova. Els percentatges de toxicitat que té la marihuana arriben fins i tot al 40 %”, ha assegurat.