borsa barcelona hub

(ACN) La Generalitat aposta per crear un “hub” financer a l’edifici de la Borsa de Barcelona. L’edifici, propietat de la Generalitat, té 10 plantes, cinc de les quals gestiona el govern i que fins al 2020 estaven ocupades pel Departament d’Economia. Les altres cinc plantes estan ocupades pel grup Six, que és propietari de Borses Mercats Espanyols (BME), l’operadora dels mercats de valors a l’estat. En paral·lel, el govern ha tractat amb Six la possibilitat d‘atreure a Barcelona divisions tecnològiques del grup.

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha declarat que volen “posar Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies”.

Desenvolupar negocis associats a les finances tecnològiques

L’objectiu de la Generalitat és desenvolupar negocis associats a les finances tecnològiques, les finances sostenibles, el capital risc i altres segments com les plataformes d’inversió, els sistemes de pagaments digitals, la ciberseguretat i el big data, entre d’altres.

“Aquest projecte té dos objectius“, ha declarat Mas Guix. “D’una banda, impulsar un ‘hub’ que posi Barcelona al mapa dels nous serveis financers que estan proliferant gràcies a les noves tecnologies. I, de l’altra, que Catalunya pugui comptar amb una borsa i un mercat de capitals a l’altura del seu potencial econòmic“, ha afegit. L’executiu començarà al juliol la licitació.