Barcelona en Comú considera que la votació “in extremis” al ple d’investidura es va donar perquè Esquerra va prioritzar un pacte independentista: “Ha de passar temps i han d’entendre que part de l’error és seu, tant el 2019 com el 2023“, ha dit Jordi Martí, regidor de BComú, en una entrevista al ‘bàsics’. “Sempre prioritzen el gran acord independentista amb Junts i això, per a un partit d’esquerres amb Ernest Maragall al capdavant, és un error històric. És aquest l’error el que ha provocat aquestes dures situacions, no hi ha altra causa“, ha afegit.

Per això, el número dos de Colau ha refermat la decisió de votar l’alcalde socialista perquè considera que és la millor manera de preservar el llegat dels últims mandats: “Cada hora que passa ens sembla que l’hem encertat més”. També ha insistit que va ser dijous quan els comuns, en confirmar el pacte entre Xavier Trias i Ernest Maragall, van replantejar-se la posició: “Vam pensar que potser ens estàvem equivocant [no votant Collboni en la investidura]”. Alhora, ha fet autocrítica pel “canvi brusc de timó”: “Potser ho lamento de cara als ciutadans, però es va fer pensant fidels en el programa”.

Martí assegura que no entraran al govern si no és amb Esquerra

“Continuem posant com a condició per entrar al govern un gran acord d’esquerres”, ha dit el regidor en l’entrevista i, en ser preguntat sobre la possibilitat d’incorporar-s’hi sense els republicans, ha contestat: “No, no. I nosaltres no podem obligar a ningú”. Per a ell, la clau dels propers mesos serà saber si “ens trobarem un Collboni que vol ampliar l’aeroport i fer créixer el turisme o que aposta pel transport públic i l’habitatge”. I sobre el paper de Maragall, ha desitjat que es mantingui “l’enorme coincidència programàtica” dels últims anys.

“Colau serà la presidenta del Grup Municipal de Barcelona en Comú”

Martí ha rebutjat que Ada Colau es plantegi deixar la formació a Barcelona: “L’estructura del grup a l’oposició és senzilla. La presidenta serà Ada Colau i així continuarem de moment”, ha garantit. “Ha sigut alcaldessa i marxarà? Hi ha una altra manera d’entendre la política, quan tens un projecte i el vols dialogar, i tens una certa dèria amb la ciutat”, ha assegurat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?