El Gremi de Restauració de Barcelona ha estat un dels primers col·lectius amb què s’ha reunit el recentment investit alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. La trobada s’ha celebrat aquest dimarts a la tarda i ha estat, segons el gremi, una primera presa de contacte. Segons expliquen fonts properes a l’alcalde, es tracta d’una trobada de cortesia d’una sèrie de visites que farà en les properes setmanes. Collboni s’ha reunit amb el director del gremi, Roger Pallarols, i altres membres de l’entitat.

El debat sobre les terrasses de bars i restaurants

Durant el darrer mandat, la gestió, els horaris i els preus de les terrasses han estat motiu de conflicte entre el consistori i el Gremi de Restauració. Hi ha hagut xoc, per exemple, per les terrasses. El govern de Colau va reduir els horaris de les terrasses en les zones més tensionades pel soroll nocturn, com algunes del districte de Gràcia o bé en algunes vies de Ciutat Vella. L’última limitació horària, a la Barceloneta, aprovada pocs dies abans de les eleccions, de fet va fer enfadar el gremi, que ho va titllar de “caciada antidemocràtica”.

La consolidació de les terrasses ampliades per la pandèmia de la covid —que finalment es va resoldre amb satisfacció per al gremi— i la taxa que els restauradors paguen per tenir aquestes terrasses han estat també motiu de discussió entre el gremi i el consistori. De fet, la taxa de terrasses està bonificada des del 2020 —també arran de la pandèmia— i tot i que ja s’havia començat a parlar d’eliminar aquesta bonificació, per ara, no s’ha fet.

Finalment, Ciutat Vella ha estat un dels punts calents pel que fa a la gestió de les terrasses durant aquest últim mandat. El que ha estat regidor del districte durant aquest temps, Jordi Rabassa, ha estat especialment vigilant sobre el compliment de la normativa i, en diverses ocasions, s’han sancionat i fins i tot retirat terrasses que o bé no s’ajustaven a la llicència o que, directament, no en tenien.