Aquest matí la presidenta, Carme Forcadell, ha anat com és habitual aquest dilluns al Parlament de Catalunya. Poc abans de les vuit del matí hi ha entrat en plena normalitat. Fins i tot els Mossos d’Esquadra s’han quadrat davant d’ella. La presidenta del Parlament ha penjat un tuit a les xarxes socials amb la frase: “Continuarem treballant”.

Cal recordar que, segons el reglament del Parlament, la presidenta Carme Forcadell manté el seu càrrec després de la dissolució de la cambra i fins a les eleccions del 21-D. Precisament, ella és l’encarregada de liderar la Diputació Permanent, l’òrgan que ha de vetllar pels poders de la cambra un cop ha estat dissolt el Parlament. La Diputació Permanent es tracta d’un ple reduït format per 23 diputats, designats en proporció a la representació del ple ordinari, que és de 135 diputats.

Forcadell no ha estat l’única diputada a acostar-se fins al Parlament. La majoria de diputats de Junts pel Sí que s’hi han acostat formen part de la Diputació Permanent, com per exemple Ramona Barrufet, Anna Simó o Lluís Corominas. Encara que s’ha vist entrar diputats de la CUP com Mireia Boya o Joan Garriga, que no forma part de la Diputació Permanent. La CUP ha fet un tuit en què afirma que continuen treballant.

També ha anat al Parlament, el diputat de Podem Albano Dante Fachin.

Posteriorment, la majoria de diputats que havien anat fins allà s’han desplaçat a les reunions de les executives del partit de PDeCAT i Esquerra, també la presidenta Carme Forcadell.