Poc després de les nou del matí, Josep Rull ha fet un tuit en què assegurava que era dins del seu despatx “exercint les responsabilitats que ens han encomanat el poble de Catalunya”. El conseller, que no es dona per destituït, ha assegurat als mitjans de comunicació que seguiria amb l’agenda que tenia planificada per a aquest dilluns, i de fet, poca estona després s’ha desplaçat fins a la seu del PDeCAT, on hi havia reunió de l’executiva.

A la tarda, ha estat Oriol Junqueras qui s’ha desplaçat fins a la seva conselleria, la d’Economia i Vicepresidència, on ha estat poc menys d’una hora. Hi ha arribat als volts de les 16 h acompanyat de membres del seu equip de premsa i just després hi han entrat tres representants del Govern espanyol, que han baixat d’un cotxe oficial, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). S’hi haurien estat una hora i vint minuts, i poc després de les 18 h han abandonat el departament.

Expectació a les conselleries, però també a la Generalitat

L’expectació per part dels mitjans de comunicació per confirmar qui anava aquest dilluns a treballar també s’ha fet molt visible a la plaça de Sant Jaume. A la porta principal de la Genearlitat, més d’una trentena de periodistes, càmeres i fotògrafs esperava l’entrada de Puigdemont, que finalment no s’ha produït. Des de divendres els Mossos han rodejat l’entrada principal del palau amb tanques per dificultar-hi l’accés de cotxes oficials.

A primera hora, el president, que no considera que estigui destituït, ha penjat una fotografia a Instagram del que podria ser del Pati dels Tarongers al Palau de la Generalitat o de la Casa dels Canonges, imatge que ha generat el dubte sobre si ha passat la nit allà. Des del seu gabinet de comunicació, però, ho han desmentit i posteriorment diversos mitjans han apuntat que es troba a Brussel·les.

Bon dia ?

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

Tot i que la majoria de membres del govern no han anat a les conselleries, sí que s’hi han vist molts alts càrrecs, la majoria dels quals no havien estat destituïts en aplicació l’article 155. És el cas de Pere Aragonès, secretari d’Economia, i Lluís Juncà, secretari general de vicepresidència. Al Departament d’Interior, però, hi ha anat Cèsar Puig, que el Govern espanyol va rellevar del càrrec de secretari general del departament.

Zoido adverteix els consellers que podrien cometre un delicte

El Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha alertat els consellers que, si no abandonen els seus despatxos, podrien incórrer en un delicte d’usurpació de funcions. El ministre ha explicat en una entrevista a Telecinco que els han donat unes hores per treure els seus objectes personals dels departaments. Per garantir que sigui així, s’han donat instruccions als Mossos d’Esquadra d’acompanyar els consellers quan entrin a les instal·lacions del govern i aixecar acta en cas que no en vulguin marxar.

Aquest cap de setmana Carles Puigdemont va pronunciar el seu primer discurs institucional després de l’aplicació del 155, en què va assegurar que només el Parlament és qui pot designar i destituir els presidents. També Oriol Junqueras ha rebutjat l’aplicació del 155 en un article publicat aquest diumenge al diari ‘El Punt Avui’, en què va afirmar que el president és i serà Carles Puigdemont.