De fet, Josep Rull ha assegurat que dilluns la seva voluntat és tornar al despatx “i ja no ser un conseller de la Generalitat de Catalunya, sinó poder ser un ministre de la nova República catalana”. Rull ho va dir divendres davant de treballadors del departament de Territori i Sostenibilitat, com es pot veure en un vídeo penjat a Twitter pel secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Pere Grau.

També Oriol Junqueras ha rebutjat l’aplicació del 155 en un article publicat aquest diumenge al diari ‘El Punt Avui’. En la mateixa línia es va pronunciar dissabte Carles Puigdemont, en un missatge dirigit a la ciutadania en què deia que els Parlaments són els únics que poden designar i destituir presidents. Per la seva banda, la CUP ha començat a pressionar el govern català perquè engeguin iniciatives legislatives que permetin consolidar la república catalana.

Els ajuntaments sobiranistes ja han dit que s’oposaran a les eleccions del 21 de desembre amb una programació per impedir cedir locals com a centres electorals.

Més enllà de les reaccions polítiques, també hi ha rebuig a l’article 155 per part de la ciutadania. Els treballadors del Departament d’Afers Exteriors i del Departament de Cultura han signat un manifest per demanar la retirada de les mesures imposades pel Govern espanyol. D’altra banda, aquesta setmana s’ha creat l’associació Servidors Públics de Catalunya, adreçada a defensar les institucions catalanes.