El ministre es dirigeix en la carta als tres cossos policials a Catalunya i es mostra esperançat en el fet que els agents treguin el millor de si mateixos.

Fa referència a la “col·laboració lleial” i “treball coordinat” de cara a les eleccions del 21 de desembre convocades per Mariano Rajoy.

“[…] traureu el millor de vosaltres mateixos, a més de les quotes més altes de responsabilitat per tal de cimentar una col·laboració lleial i un treball coordinat que ha de contribuir a la celebració, el pròxim 21 de desembre, de les eleccions autonòmiques amb les mateixes garanties de llibertat i seguretat amb les que s’han celebrat les anteriors”.

Zoido assegura que abans de la convocatòria dels comicis, però, els agents, “heu viscut —jo també ho he sentit— moments complexos i ardus”. El ministre diu que és una “dolorosa adversitat” en què els policies han posat “sacrifici i seny”.

Missatge directe al cos de Mossos d’Esquadra

El ministre també es refereix concretament als Mossos d’Esquadra, quan ha afirmat que “tornaran a ser la policia de tots els catalans”. Aquest és el fragment que els ha adreçat:

“És el vostre deure i així ho heu demostrat des que vau assumir les competències de seguretat ciutadana i ordre públic. Sou una policia integral que mereix plena confiança dels jutges i fiscals per tal que podeu continuar treballant amb la mateixa intensitat en la lluita contra les diferents modalitat de criminalitat com ho heu vingut fent fins fa uns dies”.

Zoido aprofita aquesta carta per fer palès que en els propers dies es reunirà amb el nou cap del cos policial:

“Conec des de fa temps Ferran López i molt aviat podré parlar directament amb ell dels reptes que tenim a l’horitzó per recuperar íntegrament  la Constitució i l’Estatut”.

El ministre de l’Interior culmina la carta recordant policies nacionals, guàrdies civils i mossos d’esquadra “la vostra obligació d’acatar ordres, garantir els drets i llibertats de tots i complir amb els mandats recollits a la Constitució i l’Estatut”.