Posteriorment, després que es donessin a conèixer els enfrontaments a la plaça de Sant Jaume, l’alcaldessa ha condemnat les agressions de grups ultres. A través d’un tuit, Colau ha assegurat que aquest diumenge milers de manifestants s’han concentrat avui a Barcelona de forma pacífica. L’alcaldessa ha conclòs que Barcelona és i serà sempre una ciutat antifeixista.

Líders municipals critiquen el missatge de Colau

Les respostes i reaccions al tuit d’Ada Colau han estat gairebé immediates. Entre les quals hi ha les d’altres representants polítics municipals. El portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Jordi Coronas, ha dit també a través d’una piulada, que “mai donarà la benvinguda a una manifestació on hi hagi la Falange, Democracia Nacional i Plataforma per Catalunya”. El regidor conclou que a la resta de mobilitzacions sí qui hi donaria “la benvinguda”, “pensin el que pensin”.

 

Des del PP, el president del Grup Municipal, Alberto Fernández Díaz, ha retuitejat una piulada de Press Barcelona, en què recullen les declaracions del popular, que es pregunta on és Colau i li retreu que assisteixi a les manifestacions independentistes, però que no doni suport als centenars de milers de catalans que se senten espanyols.

 

Per altra banda, l’expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch ha agraït el tuit a l’alcaldessa Ada Colau. Encara que ha assegurat se l’ha trobat a faltar a la manifestació.