Sònia Recasens ha qualificat de “curiosa aliança” la unió del PSC, PP i ICV-EUiA per tirar endavant la proposició. Recasens ha recordat que la composició del consell es va acordar quan Jordi Hereu era alcalde, també en minoria. “Hereu va demanar a Xavier Trias que donés suport a la majoria del govern en els òrgans de gestió de les empreses públiques. I avui vostès vulneren aquest acord.”

El portaveu dels socialistes, Gabriel Colomé, ha lamentat que no es doni compliment, segons ell, als acords del plenari. “Els nivells d’opacitat i manca de transparència no es corresponen amb la importància d’aquesta empresa. Aquesta és la manera de gestionar-la? Els acords del plenari han de ser sí o sí respectats. El que s’acorda al plenari no es pot ignorar. Farem tot el necessari per impedir que privatitzi B:SM”, ha assegurat.

Segons Xavier Mulleras (PP), “B:SM ha tirat endavant amb acords contraris a la majoria del Consell Plenari. Un alcalde pot governar en minoria però no pot governar contra la majoria. El que se li diu avui és que respecti les majories i la pluralitat política de Barcelona”. El PP també ha rebutjat amb aquest argument els comptes de l’ens públic de l’any passat.

Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha dit que la formació ecosocialista no ha vist “cap voluntat de garantir els drets dels consellers de B:SM”. CiU, ha afegit, “ha estat incapaç d’entendre com governar-hi en minoria. S’ha volgut governar amb una majoria que no és real sinó virtual. Les decisions han d’estar suportades per una majoria del plenari. L’única sortida possible és la que es planteja avui. No és tolerable anar més enllà”.

Unitat per Barcelona, en canvi, ha votat en contra de la proposició. Joan Laporta ho ha justificat perquè “cal garantir la pluralitat al consell d’administració de B:SM però no en detriment de la governabilitat d’aquestes empreses. Pensem que a aquestes altures del mandat no es correspon aquesta decisió”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a