ALFRED BOSCH, candidat primàries d'ERC "No descarta ser número dos d'Amorós?" "No descarto res. No descarto ser un militant de base i ajudar amb totes les meves forces qualsevol de les empreses que es marqui ERC. Per tant, farem tots els esforços del món des d'on sigui i com sigui i des la funció que ens toqui a cada moment. Entre resistir a Madrid i construir a Barcelona, la capital de la futura república catalana... és que gairebé la pregunta ofen... És evident que, per un català i un barceloní, és obvi que Barcelona és molt més important i el moment que vivim ara, amb l'escenari de futur que se'ns dibuixa, encara més. Dissenyar un cinturó verd industrial al voltant de Barcelona que vagi des de la llera del Besòs, remunta pel vessant de Collserola, i per l'altra banda davalli per la llera del Llobregat. Aquí hi ha tot de polígons industrials que estan infrautilitzats, alguns en estat d'incipient abandó, que són d'una altra època. Nosaltres diem indústria i zona verda no té per què estar renyit."

Alfred Bosch no tanca la porta a unir-se a l’altra candidatura, la d’Oriol Amorós, com a alcaldable a les eleccions municipals del pròxim any: “No descarto res”. Bosch ha apuntat en l’entrevista d’aquest divendres al ‘BTV notícies matí’ que podria haver-hi un acord després dels resultats de les primàries de l’11 de juliol. De fet, aquesta és la qüestió que plana en el si de la Federació de Barcelona d’ERC des de l’inici del procés per escollir l’alcaldable, durant el qual cada candidat ha tractat de seduir el contrincant.

Entre Madrid i Barcelona

Bosch ha contestat a Amorós, que aquest dijous va dir que el veia més aviat fent la seva feina a Madrid fins que arribin les eleccions municipals: “Entre resisdir a Madrid i construir Barcelona […] és evident que, per a un català i un barceloní, és obvi que Barcelona és molt més important i el moment que vivim ara, encara més”, ha afirmat el candidat.

La reindustrialització, la proposta estrella de Bosch

La candidatura que encapçala Bosch és partidària de dissenyar una anella industrial verda al voltant de la ciutat. Assegura que s’ha de reindustrialitzar el perímetre que comprèn la llera del Besòs, Collserola i també la llera del Llobregat, una àrea que, diu Bosch, concentra molts polígons industrials amb naus infrautilitzades que podrien renéixer amb noves empreses.

Sobre la nova plataforma d’esquerres Guanyem Barcelona, amb Ada Colau com a cap més visible, Bosch ha assegurat que és bo que l’esquerra i també aquesta nova opció, l'”esquerra alternativa”, sigui molta forta a la ciutat per liderar “noves fórmules més sensibles” amb els problemes dels ciutadans, com per exemple l’habitatge.