El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, va anunciar en una entrevista a BTV la intenció de sotmetre la reprovació de l’alcalde al plenari del mes de juny després que a la sessió extraordinària del Consell Municipal del 13 de juny l’oposició no va poder presentar-hi propostes d’acord. La reprovació s’inclourà en l’apartat d’impuls i control al govern en forma de proposició presentada pel PP. La proposta tindrà el suport del PSC. El president de la Federació de Barcelona dels socialistes, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dimecres des del Parlament que votaran a favor de la reprovació per les “contradiccions” de l’alcalde en la gestió del conflicte de Can Vies.

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha explicat aquest dimecres que la coalició independentista votarà en contra de la reprovació perquè consideren que voler-ho fer un any abans de les eleccions és “oportunisme polític pur i dur”. La mesura tampoc no rebrà el suport d’ICV-EUiA, que s’abstindrà, tot i que el líder ecosocialista ha dit que “tenim molts motius per reprovar-lo”. “No caurem al joc del PP perquè impugnem el model de ciutat que han construït de la maneta Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz”, ha sentenciat Gomà.

L’abstenció dels cinc regidors d’ICV-EUiA, però, serà clau perquè la reprovació tiri endavant. Els vots favorables del PP i del PSC sumaran 20 regidors al plenari. No arribaran a la majoria absoluta, però seran més que els regidors que hi estaran en contra (16 en total: 14 de CiU i dos d’Unitat per Barcelona).