El conflicte de Can Vies ha estat, segons l'alcalde, un episodi difícil però no el pitjor del mandat. Més complicat va ser no poder aprovar el pressupost. Des de BTV, Xavier Trias va dir que desallotjar Can Vies no va ser decisió seva i que se'n va assabentar el mateix dia. L'alcalde va defensar com ha actuat fins ara fent prevaldre el diàleg, la legalitat i la fi de la violència. Motius que va esgrimir per criticar la reprovació que avui al ple unirà socialistes i populars. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Mal negoci si es posen d'acord el PP i el PSC... Llàstima que no es posin d'acord per construir sinó per dificultar que la ciutat funcioni." Missatge també per als canvis que PSC, PP i Iniciativa forçaran avui al ple perquè el govern perdi el control de B:SM, l'empresa municipal responsable de serveis com el Bicing. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Si la ciutat, per culpa de picabaralles no funciona, els ciutadans no ho perdonaran." L'alcalde va defensar, això sí, l'acord d'horaris comercials pactat amb el PP, que avui s'aprovarà al ple. Trias va assegurar que té el suport de tot el sector excepte les grans superfícies. Va dir que es revisarà l'any vinent, com també l'obertura en diumenges puntuals com el dia de màxima afluència de creuers. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "No ha funcionat. Entre tots l'any que ve ens haurem de replantejar si cal canviar-lo." Trias va refermar que vol optar a la reelecció i va anunciar que el mes vinent serà proclamat candidat. La base de la llista serà el mateix equip amb qui ha treballat al govern perquè, va dir, es va forjar durant vuit anys a l'oposició.

En una entrevista a BTV, Xavier Trias ha dit que viu amb “tranquil·litat i paciència” la situació de reprovació a què el sotmet el ple d’aquest divendres. Assegura que anteriorment ha viscut episodis complicats a l’Ajuntament “i mai no vaig reprovar l’alcalde amb un govern socialista”. L’alcalde ha qualificat de “mal negoci” que des de les posicions antagòniques de PSC i PP arribin a un acord per intentar bloquejar la situació.

Considera que ha viscut moments més complicats, com és l’aprovació del pressupost, i creu que la situació -amb 14 regidors- mai no ha estat fàcil. “El més important és que, tot i les dificultats i el govern en minoria, la ciutat surt endavant”. Tot i això adverteix que si la ciutat deixa de funcionar a causa de picabaralles polítiques “la gent no ens ho perdonarà”.

Trias ha pronosticat un any difícil en què es viu un moment de tensió: diu que en aquest any preelectoral “hi passen coses estranyíssimes”, amb canvis intensos als partits i noves formacions a competir. “La meva obligació és no atabalar-me. Necessitem que la ciutat funcioni”, ha dit.

Repensarà l’obertura comercial per als creueristes

Trias ha defensat l’acord d’horaris comercials que va pactar amb el PP  i assegura que té el suport de totes les entitats comercials excepte les grans superfícies. Ha dit que el consistori repensarà l’obertura de festius coincidint amb la màxima afluència de creuers al port de Barcelona: “Vam fer la prova pensant que seria un èxit i no ha funcionat. Ens haurem de replantejar si aquest és un bon dia”.

S’ha mostrat favorable a limitar el creixement de les grans superfícies comercials i ha criticat formacions polítiques que defensen que a ciutats properes – com Cerdanyola i Viladecans- es puguin obrir “grans superfícies que ens poden destrossar el comerç de proximitat a Barcelona”.

Mantindrà l’equip actual

Sobre el seu futur polític, Trias ha assegurat que segurament serà ratificat com a candidat a l’alcaldia “probablement aquest mes de juliol” i ha explicat que per a l’assalt a la reelecció “la base serà tot aquest equip”, del qual ha dit que es va forjar vuit anys a l’oposició. De les primàries ha dit que li sembla un bon sistema, però que a CiU “no hi ha la situació convulsa que tenen alguns” . L’alcalde ha dit viure una situació tranquil·la a l’interior del partit i ha dit que té el suport de CDC i UDC. “A l’Ajuntament anem conjuntats”, ha dit.