En una entrevista a BTV, Xavier Trias ha recalcat que els turistes que visiten Barcelona generen activitat econòmica i que si la ciutat no tingués turistes “ho passaria molt malament”. Ha dit que s’ha de sortir a buscar el turisme de qualitat, “que no vol dir de capacitat econòmica” i que la ciutat té un turisme molt potent lligat als congressos, empreses i convencions, que cal mantenir i incrementar si és possible. “Som la primera capital europea en convencions d’empreses, això és molt important”. L’alcalde constata que enguany baixa el turisme rus, però que probablement es compensarà per l’augment del turisme xinès.

“Hem d’acceptar que Barcelona és ciutat turística”

Trias ha defensat que la ciutat no ha de voler ser coneguda únicament per ser un pol d’atracció turística, “però hem de saber que ho som”. Ha defensat que l’impacte del turisme genera llocs de treball, tot i que la ciutat ha de poder combinar aquest volum de visitants amb indústria, serveis, logística i noves tecnologies. “Les noves tecnologies no donen feina a gent amb poca formació”.  L’alcalde manté l’aposta per redistribuir el turisme cap als barris per mirar de treure pressió al centre de la ciutat.

Precisament la Rambla ha estat un dels punts als quals s’ha referit Trias, de la qual ha dit que “tothom qui ve a Barcelona hi vol passar-hi”. L’alcalde no tanca la porta a la possibilitat d’eliminar-hi totalment el pas dels cotxes, tot i que és una mesura de gran dificultat per la presència de comerços i equipaments com el Liceu. Ha explicat que la col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra ha donat resultats molt bons i que la sensació d’inseguretat al passeig “ha disminuït moltíssim”. Respecte al nou pla d’usos del passeig, Trias s’ha mostrat confiat que estaria en marxa abans d’acabar l’any.

“Hi ha la voluntat de reanimar el Paral·lel”

El Paral·lel ha centrat també part de l’entrevista amb Xavier Trias. Creu que el projecte de reforma vol fer més atractiva aquesta avinguda i generar-hi activitat econòmica. Ha destacat el model d’il·luminació puntera “que molta gent vindrà a veure” i que  s’hi puguin obrir més comerços i terrasses, tot i que amb matisos: “Hem de procurar que no s’ompli de terrasses però les terrasses donen llocs de treball… En algun lloc posar terrasses vol dir donar feina pels ciutadans”, ha dit Trias, que ho vincula a l’objectiu número 1 del seu mandat, el de crear activitat econòmica.

Respecte a les crítiques rebudes per l’associació Fem Paral·lel, l’alcalde ha defensat el procés participatiu fet a partir de trobades “amb quantitat de gent del Poble-sec i l’Eixample”. Diu que respecta les opinions de tothom i admet que hi ha “petits grups” que no estan d’acord amb el projecte, a qui ha convidat a fer les aportacions que considerin oportunes:  “Si plantegen coses per millorar, ho millorarem”.