El jutge Joan Manel Abril considera que hi ha indicis per acusar Homs de prevaricació, malversació i usurpació de fons públics. Una vegada feta la declaració, el cas passarà al Tribunal Suprem, que és l’únic que pot investigar Homs per la seva condició d’aforat, ja que actualment és diputat al Congrés per Democràcia i Llibertat. El ministeri públic es basa en una carta signada per Homs en què informava l’empresa encarregada de fer el sistema informàtic per al recompte de vots que els seus serveis no estaven afectats per la suspensió. L’exconseller ha assumit la responsabilitat de la carta, que té la seva firma, però ha assegurat que ” tot era legal” perquè ho acreditaven els serveis jurídics del Govern.

Després de la declaració, Homs ha afirmat que, a més, que “com més alta sigui la pena que ens demanin més gran serà la victòria” i ha carregat contra el Govern del PP, al qual acusa d’estar darrere de la judicialització del 9-N. “No em considero un màrtir”, ha assegurat Homs.

Aquest dilluns, l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una concentració a les portes del Palau de Justícia per donar suport a Francesc Homs amb el lema “9-N som tots”. S’ha repetit, doncs, la mobilització que va hi haver quan van acudir a l’alt tribunal català els tres polítics imputats: l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta del govern català Joana Ortega, i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’expresident Artur Mas han donat suport a Francesc Homs a la seu de CDC.