Primera visita a BTV de Puigdemont com a president i primera entrevista que li han fet nens des que és al càrrec. Els alumnes de l'Escola Nou Patufet havien preparat a fons les preguntes, directes i sense embuts. "Creus que estàs preparat per ser president de Catalunya si és independent?" CARLES PUIGDEMONT president de la Generalitat Jo crec que sí, però per descomptat que no sóc l'únic per ser president d'una Catalunya independent." Un dels dubtes que han plantejat és si un eventual Estat català tindrà o no exèrcit. "Política de defensa nacional n'hem de tenir, però si això ha de passar o no per un exèrcit convencional, jo personalment crec que no hi ha de passar." També hi ha hagut espai per a l'actualitat estatal. "Què opina del què diu Rajoy? A vegades diu algunes coses que són insensates. I massa vegades no diu res." En un pla més distès, el president ha confessat que el grup en què tocava el baix no era gaire bo o que quan treballava a la pastisseria dels seus pares, no va passar de fer feines de manobre, però... "Ara, dit això, si avui em fèssiu fer un postre, segurament us podria preparar una mousse de xocolata deliciosa." Al final han estat els nens els que han regalat a Puigdemont aquest pastís especial.

El president de la Generalitat també ha confessat que es va sentir trist quan Artur Mas li va demanar que el rellevés en el càrrec. I ha assegurat que no veu cap alternativa a la independència de Catalunya perquè el model actual ens porta a la decadència.

Puigdemont també ha explicat que si no hi ha “cap sorpresa” i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, torna a ser rebutjat en la investidura, l’estat corre el perill d’obtenir “un resultat similar” a unes noves eleccions i entrar així en “un bucle”. Parlant de la Catalunya independent que veu el president, ha considerat que aquest estat català eventual no hauria de tenir “un exèrcit convencional” però sí una “política de defensa”.

Puigdemont ha confessat que és republicà i ha reconegut que és del Barça, però que l’únic club del qual ha tingut carnet de soci és el Girona. A més, ha explicat que, de jove, tocava el baix amb un grup de música amateur i que va treballar durant anys a la pastisseria dels seus pares encara que “no era expert i feia les feines més de manobre”. En tot cas, ha assegurat que “si avui us fes unes postres, us faria una mousse de xocolata deliciosa”. Precisament, al final de l’entrevista els alumnes han obsequiat Puigdemont amb un pastís molt especial.

Durant tot el dia, els programes i els informatius d’aquesta casa els fan estudiants d’entre vuit i 14 anys d’una seixantena d’escoles de la ciutat. És la primera edició del projecte Versió BTV, que pretén compartir la feina que fem a la televisió pública de Barcelona amb diferents col·lectius de la ciutat.