Gerardo Pisarello ha tret importància al fet que, en comptes d’un nou pressupost, s’opti per fer una modificació de crèdit als comptes de 2015 prorrogats. “És una qüestió tècnica, però estem buscant la via més ràpida per assolir aquests acords”, ha dit. El primer tinent d’alcalde ha afegit que les negociacions s’estan duent a terme “de manera discreta” i ha descrit que s’està treballant “dia i nit” per aconseguir un acord. “Tinc l’obligació de ser optimista i deixar-m’hi la pell perquè això sigui possible”, ha conclòs.

Tot i això, el president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que en l’última setmana no hi ha hagut converses amb el govern sobre el pressupost. “Estem amoïnats fins al punt que cada dia que passa estem més lluny d’aquest acord sobre els comptes de la ciutat”, ha sentenciat. Bosch ha reclamat una partida per a l’L10 del metro, que ha quantificat en 20 M € per al primer any, i el compliment dels acords presos fins ara amb l’executiu.

“Demanem al govern que es posi les piles”, ha exigit el líder d’ERC, que no veu problema a aprovar una modificació de crèdit si ha de servir per tenir diners disponibles. La portaveu del Grup Municipal del PSC, Carmen Andrés, ha dit que aposten per “un pressupost global que doni estabilitat”, però que estan disposats a parlar “amb calma” amb el govern sobre la fórmula final. Ara bé, ha recordat que pels socialistes, “el pressupost forma part del projecte de ciutat”.

CiU adverteix que Colau vol deixar la caixa “a zero”

La regidora de CiU, Sònia Recasens, ha assegurat que no és el mateix tenir un pressupost que dependre d’una modificació de crèdit. La responsable econòmica en el mandat anterior ha afirmat que, amb aquest últim escenari, el govern d’Ada Colau preveu “deixar a zero” la caixa de l’Ajuntament i demanar un crèdit “perquè faran dèficit”. “És curiós que el govern que no vol dependre dels bancs, el primer que faci és recórrer una pòlissa de crèdit”, ha etzibat. Recasens ha dit que veu en perill la solvència del consistori.