STEVEN TOLLIVER, membre de Democrats Abroad de Barcelona "Funcionamos como otro estado de los 50 estados de los Estados Unidos, y estamos haciendo una votación internacional para representar todos los votantes que militan en el partido Demócrata para elegir entre los dos candidatos, el senador Sanders y Hillary Clinton."

Posteriorment, els resultats d’aquesta votació s’enviaran a Alemanya, on es troba la seu europea dels demòcrates estatunidencs. El resultat oficial es donarà a conèixer, finalment, el 21 de març.

A Barcelona, 229 nord-americans han votat de forma presencial entre dimarts i dissabte en aquestes eleccions primàries. El cens total de militants demòcrates residents a la ciutat és de 950, que podien escollir entre un dels dos candidats en la cursa per ser el candidat d’aquest partit a les eleccions presidencials dels Estats Units. La votació aquí ha estat organitzada per Democrats Abroad Barcelona, l’òrgan que representa el Partit Demòcrata dels Estats Units a la ciutat.

El conjunt de tots els vots dels militants residents fora dels Estats Units serveix per decidir un dels vots de la Convenció Demòcrata, és a dir, que pesa el mateix que cadascun dels estats de la federació.