L’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest divendres l’últim ple ordinari del mandat. Serà l’última oportunitat que tindrà l’oposició per interpel·lar el govern municipal i l’alcaldessa, Ada Colau. Per això, els grups treuen tota l’artilleria en les seves propostes amb dues reprovacions. El PP vol reprovar tota l’acció de govern, mentre que Cs centra la reprovació en les polítiques d’habitatge.

Si prosperen totes dues, Colau sumarà vuit reprovacions aquest mandat. Alberto Fernández Díaz (PP), però, afirma que després de fer-ho en matèries com el Pla de barris, la seguretat o la gestió econòmica, la del PP és “la reprovació”. “Les notes a final de curs, doncs ja hi som”, ha ironitzat Fernández Díaz, que ha acusat Colau de provocar “un tsunami contra els barcelonins” i de convertir l’Ajuntament en “un cortijo podemita”.

Des de Cs, Carina Mejías ha qualificat de “pedaços” la política d’habitatge. La formació taronja acusa Colau de no ser capaç de complir el Pla d’habitatge i de “desaprofitar” els solars buits que hi ha a la ciutat. “Colau s’hauria de repensar si es torna a presentar a unes eleccions amb aquest balanç”, ha afirmat Mejías.

Jaume Ciurana (PDeCAT) ha descrit el mandat Colau com el de “les oportunitat perdudes”. “Els lloguers  són més cars que mai, la ciutat és més insegura que mai i hi ha més necessitats socials que mai”, ha valorat. Des del PSC, Jaume Collboni ha assegurat que Colau no ha cobert les expectatives i que “hi ha molta gent decebuda”. “Han fracassat en el seu intent de fer canvis”, ha sentenciat.

A l’abril, un ple administratiu

Les eleccions generals del 28 d’abril ha fet modificar el calendari de plens a l’Ajuntament. El que estava previst per al 26 d’abril passarà al 3 de maig i serà només administratiu, sense propostes de l’oposició. És el conegut com a ple escombra, pocs dies abans de tancar el mandat. Pel que fa a les comissions de plenari, el 15 d’abril es farà una sola sessió conjunta i els grups podran presentar propostes.