El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha tornat a reprovar el govern d’Ada Colau per la gestió del Pla de barris. En una sessió extraordinària, PDeCAT, Cs, ERC, PSC i PP han criticat la “manca d’execució i transparència” en la gestió d’aquest pla que preveia 150 M € d’inversió en 16 barris en el període 2017-2020. La CUP i els dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé, s’han abstingut, mentre que BComú hi ha votat en contra.

La gestió del Pla de barris ja va motivar una altra reprovació al govern d’Ada Colau al ple de febrer. Govern i oposició mantenen una guerra de xifres sobre aquest pla. Segons l’equip de Colau, amb tot el que ja s’ha adjudicat per al 2019, l’any es tancarà amb el 67 % del pressupost executat. En canvi, l’oposició denuncia que s’han fet només el 6 % de les inversions previstes. Jaume Collboni (PSC) ha exhibit noves dades i ha afirmat que dels 18 milions previstos en rehabilitació al novembre del 2018 només s’havien executat 233.000 euros.

Crítiques unànimes de l’oposició

Jordi Martí (PDeCAT) ha dit que “el Pla de barris ha embarrancat” i ha acusat el govern Colau de no saber-lo gestionar bé. “Què han fet? Perquè de diners no els n’han faltat?” s’ha preguntat irònicament Carina Mejías (Cs) que ha denunciat el “fracàs estrepitós” del govern. Jordi Coronas (ERC) ha assenyalat “un grau d’incompliment molt elevat” i ha animat l’alcaldessa a “resoldre problemes dels ciutadans” en lloc de fer vídeos a Youtube.

Ple Ajuntament

El socialista Jaume Collboni ha afirmat que hi ha 1o projectes reprogramats al 2020 i que això és “un brindis al sol”. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha dit que el balanç d’aquest pla demostra que “Colau s’ha oblidat dels barris” i ha assegurat que les desigualtats es mantenen igual que abans. Pere Casas (CUP) ha qualificat de “ridícula” l’execució del Pla de barris i ha recordat al PSC que també era al govern quan es va impulsar la mesura.

“Electoralisme cutre” segons el govern Colau

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha acusat els grups de l’oposició de plantejar amb aquest ple extraordinari “un electoralisme cutre” i ha dit que el que caldria fer és pensar en una segona edició del Pla de barris. “Ha millorat la vida de la gent i ha contribuït a reduir les desigualtats”, ha afirmat Sanz, que ha replicat les crítiques de l’oposició i les noves xifres de rehabilitació exhibides pel PSC assegurant que “encara hi ha temps” per executar el Pla de barris fins al 2020.

Sis reprovacions en menys d’un any

La d’aquest ple extraordinari és la sisena reprovació al govern d’Ada Colau en menys d’un any. L’abril del 2018 va tirar endavant una reprovació per la gestió dels narcopisos. L’estiu d’aquell any, una altra per la gestió econòmica, i a finals d’any una nova reprovació per no haver aprovat el pressupost del 2019. Al gener, l’oposició va etirar de nou les orelles a Colau per la inseguretat, i en menys d’un mes hi ha hagut dues reprovacions pel Pla de barris.