Carina Mejías (Cs) i Gerardo Pisarello (BComú) han protagonitzat una picabaralla a Twitter arran de la placa en memòria de la repressió que s’ha instal·lat a la via Laietana, davant de la comissaria de Policia Nacional. La placa narra el paper que va tenir la prefectura durant l’època franquista i explica que per les cel·les hi van passar “desenes d’antifranquistes que van patir tot tipus de tortures”.

Arran de la inauguració de la placa, la líder de Cs a l’Ajuntament ha carregat contra el govern d’Ada Colau perquè es tracta d’una “placa ofensiva”. Mejías també lamenta que els agents de la Policia Nacional que hi ha a la via Laietana veuen “atònits” que la placa digui que la comissaria va ser “seu de la repressió” perquè “es juguen la vida cada dia per protegir la nostra seguretat i defensar la llibertat”.

El primer tinent d’alcalde ha recordat a que la proposta de convertir la comissaria en “un espai de memòria antirepressiva” la va votar Cs al Congrés, junt amb altres partits. Per això, Pisarello sentencia: “Entenc que et costi criticar el franquisme, però almenys informa’t sobre què fan els teus”.

Més enllà de l’enganxada a Twitter, Mejías ha tornat a carregar contra el govern Colau en la presentació de les iniciatives que Cs durà al plenari d’aquest març. La líder taronja ha reiterat que la placa “és una forma d’assenyalar els policies” i ha lamentat que l’executiu l’ha instal·lada sense “consens polític”. Per part del govern, ha respost el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, que ha acusat Cs de tenir “certa complicitat amb l’anterior règim”.

Per la seva banda, Alberto Fernández Díaz, ha qüestionat a l’alcaldessa, Ada Colau, “quan posarà plaques en aquells indrets on es van afusellar barcelonins pel delicte de tenir conviccions cristianes o per la seva convicció espanyola”.