El ple ha reprovat el govern d’Ada Colau per la gestió en matèria de seguretat, després que l’últim Baròmetre semestral revelés que la inseguretat és el problema més greu de Barcelona. En un ple extraordinari a continuació de l’ordinari, hi han votat a favor el PDeCAT i ERC (que van proposar el ple), Cs, el PSC i el PP. La CUP i BComú hi han votat en contra, mentre que els dos regidors no adscrits s’hi han abstingut.

L’oposició acusa Colau d’ineficaç

Els grups de l’oposició creuen que les polítiques impulsades per l’executiu són “ineficaces” i que cal reforçar la Guàrdia Urbana. Jordi Martí (PDeCAT) ha alertat que “tenim molts problemes de seguretat” i ha acusat l’executiu de “no fer autocrítica”. Jordi Coronas (ERC) ha qüestionat les polítiques de Colau: “Hem de definir un model i això és el que no està fent el govern”.

Carina Mejías (Cs) ha reblat que “podem discutir els models però no les dades” i ha recordat que han crescut els delictes a la ciutat. En aquest sentit, Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que Barcelona no només té zones 30 sinó que “tenim les zones 20, de 20 delictes per hora”, mentre que Jaume Collboni (PSC) ha retret al govern Colau que no va confiar en la Guàrdia Urbana “fins que va tenir l’aigua al coll”.

Maria Rovira (CUP), per la seva banda, ha carregat contra els grups de l’oposició; ha dit que tenen “discursos simples i menteixen per fer partidisme”. La cupaire ha demanat tenir una visió integral de la seguretat “que posi al centre la persona, no només des d’una perspectiva policial”.

Colau reclama 150 mossos nous a Barcelona

Per la seva banda, l’alcaldessa —que també és la màxima responsable de l’àrea de seguretat a l’Ajuntament— ha mantingut una vegada més que Barcelona no és una ciutat insegura i ha atribuït l’agument dels delictes a la ciutat a “causes estructurals”. Colau també ha reiterat que s’han incrementat els recursos a la Guàrdia Urbana mentre que els Mossos d’Esquadra han incorporat “zero agents des del 2009”.

En aquest sentit, ha demanat als grups de l’oposició “anar junts” perquè la Generalitat aporti 150 mossos a Barcelona abans de l’estiu: “Els necessitem urgentment”, ha reblat.Aquesta ha estat la quarta reprovació del Ple al govern Colau, després que en rebés tres més l’any passat: per la crisi dels narcopisos a Ciutat Vella, per les finances municipals i per la no aprovació del pressupost per al 2019.