La CUP Capgirem Barcelona ha denunciat públicament que el conseller del districte d’Horta-Guinardó Joan Melenchon ha rebut amenaces de mort. Concretament, es va trobar dos casquets de bala a la bústia de casa seva. L’afectat ja ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra.

En una roda de premsa, Melenchon ha atribuït l’atac a l’extrema dreta, sense especificar cap persona en concret. Ha afirmat que la CUP “està al carrer, fora de casa lluitant amb la gent i denunciant actes de Vox” i ha afegit que creu que estan “assenyalats” i que els fan “seguiment”. El conseller de districte també ha carregat contra Jaume Collboni per haver comparat la CUP amb Vox. Per la seva banda, la regidora Maria Rovira ha instat a “no donar cap aire a l’extrema dreta”, i ha anunciat que aquest dissabte la CUP es manifestarà a plaça d’Espanya, per protestar contra l’acte que hi ha organitzat Vox.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Calendari de les eleccions municpals 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/quan-son-les-eleccions-municipals-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Després de fer públic el cas, Melenchon ha penjat un missatge a les xarxes, amb una fotografia del casquet de bala, on es pot llegir que “on ells hi veuen la mort, nosaltres portem la vida”.

Aquest dimarts un dels membres de la llista de la CUP per a les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, Jordi Magrinyà, ha avançat al programa ‘El matí de Barcelona’, de betevé la notícia. Magrinyà diu que el més important, a part de fer la denúncia, és visibilitzar públicament les amenaces.

En el mateix debat d”El matí de Barcelona’, de betevé, també hi ha participat David Karvala, portaveu de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme. Karvala ha mostrat la seva “preocupació pel creixement de l’extrema dreta a zones de Nou Barris i Horta-Guinardó” i ha posat com a exemple les mobilitzacions que es van organitzar contra la mesquita del carrer del Japó.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Mostres de suport

Després de fer-se pública la notícia, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha anunciat que l’Ajuntament està estudiant si pot emprendre accions legals contra els autors.

També han mostrat la seva solidaritat amb Joan Melenchon diversos regidors. Des del PSC, Jaume Collboni ha condemnat els fets i ha dit que “no és justificable cap tipus d’amenaça”.