L’advocació de Torra és apostar per la negociació, però sense oblidar que, a sobre la taula, hi haurà “el mandat de l’1-O” i el fet de la declaració d’independència, suspesa temporalment a l’instant, del 27 d’octubre. Torra ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que, de la mateixa forma que ho fa ell, “assumeixi riscos”.

Torra reclama que, en la primera reunió amb Pedro Sánchez, que encara no està fixada al calendari, “no sigui una foto”, sinó que serveixi per desencallar la situació a Catalunya. Torra ha recordat que està treballant “amb la voluntat” que Catalunya sigui independent, però ha preferit canviar la paraula desobediència per “oportunitats”.

Tot i tenir la mirada posada en la trobada amb l’executiu espanyol, el president de la Generalitat apunta que el primer objectiu de la legislatura és passar de la “restitució de les institucions” a elaborar una constitució catalana. En aquest sentit, Torra ha dit que reobrirà les ambaixades tancades amb el 155 i nomenarà un nou delegat a Brussel·les.