Quim Torra

L’aposta pel diàleg defensada per Quim Torra des que va ser investit president de la Generalitat no comença amb bon peu. Aquest divendres al matí hi havia prevista una reunió amb la cap de l’oposició, Inés Arrimadas, però ha caigut de l’agenda. La líder de Ciutadans ha rebutjat assistir a la trobada al Palau de la Generalitat fins que no es retiri de la façana la pancarta amb el llaç groc que demana “llibertat presos polítics i exiliats”. “No em consideraré convidada per part del senyor Torra fins que demostri que el Palau és de tots”, ha afirmat Arrimadas.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha respost que la pancarta “es retirarà el dia que no hi hagi motius per tenir-la. Mentrestant seguirà en el seu lloc per defensar els drets dels presos. No és una pancarta política”, assegura Artadi. Respecta la decisió de Ciutadans de no assistir a la reunió, però afegeix que ho lamenten.

Torra es reuneix amb Iceta

La trobada amb Arrimadas ha caigut, doncs, de l’agenda oficial del president. Per tant, el primer a reunir-s’hi serà el president del Grup Parlamentari del PSC, Miquel Iceta. En el ple de dimecres, en què Torra va presentar el seu govern, Iceta va agrair que s’hagi convocat aquesta ronda de contactes, però va advertir que qualsevol “negociació que pretengui canviar les regles del joc, requereix d’un ampli consens previ”.

Puigdemont troba “irresponsable” que Arrimadas no es reuneixi amb Torra

Des de Berlín, l’expresident Carles Puigdemont considera “molt irresponsable” que la cap de l’oposició renunciï a trobar-se amb Torra i defensar davant seu “els interessos dels qui l’han votat”. “Hauria estat intel·ligent dir que no està d’acord amb la pancarta, però anar-hi“, ha argumentat Puigdemont. Ha recordat que aquesta pancarta “la trobarà a molts ajuntaments, a moltes cases i al cor de molts catalans, també de votants de Ciutadans”. “Per qui vol governar? Crec que aquests gestos la delaten”, ha reblat.