Una trentena de dones explicaran des d’aquest dijous i fins divendres les seves experiències en diferents àmbits de poder. En la primera taula, el fil conductor ha estat la política, per això hi han assistit personalitats com l’exministra de Sanitat Leire Pajín o l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

La inauguració ha anat a càrrec de la consellera de Justícia, Ester Capella, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la degana de l’ICAB, Maria Eugènia Gay. En el seu primer gran acte com a consellera, Capella ha expressat el seu “compromís amb el diàleg” i, en aquest sentit, ha confiat que el govern de Pedro Sánchez (amb més dones que homes) i les conselleres del govern de Quim Torra podran recosir la relació entre Catalunya i Espanya. “Les dones hem estat històricament elements de pau i eternament cosidores de les desavinences”, ha dit.

Davant d’un auditori amb un públic majoritàriament femení, l’alcaldessa Colau ha recordat els episodis de masclisme que ha viscut des que és a l’Ajuntament. I s’ha preguntat: “Què deuen estar aguantant tantes dones en una situació d’inferioritat jeràrquica en tantes i tantes feines?”. Per això, Maria Eugènia Gay ha advertit que encara queda molt camí per fer i ha defensat el compromís per la igualtat “no com a fi, sinó com a mitjà per aconseguir polítiques públiques molt més justes”.