junqueras audicencia nacional

Tot i que Junqueras apunta que el que mostra el vídeo “no són imatges degradants”, creu que donar “carta de naturalesa que et puguin gravar en qualsevol lloc” seria com autoritzar una “intromissió” en les seves vides privades. De fet, un jutge ha prohibit difondre el vídeo enregistrat de forma il·legal a Estremera. Se sospita que l’autor n’és un pres que s’ha fugat durant un permís penitenciari.

El president d’ERC admet que la part més dura d’estar empresonat és la familiar: “És tan injust que se’ls castigui a ells que no ho puc acceptar”. Denuncia que “ja no és una venjança, és acarnissament”.

Demana a Pedro Sánchez que s’arrisqui

Sobre el canvi de govern a Espanya, Junqueras n’espera respecte. “Ha de ser capaç de parlar amb el govern de Catalunya i de parlar amb respecte, és el mínim que podem esperar, no poso pas el llistó gaire alt”, afirma. “Pedro Sánchez haurà de triar si vol fer canvis superficials com José Luis Rodríguez Zapatero o ser un estadista. És a dir, pot arriscar-se o pot quedar-se en postureig progressista”, conclou el líder republicà.