El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, es van reunir, aquest divendres, amb el Major del Cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero. A la trobada, van oferir-li tornar a exercir les funcions de Cap dels Mossos, però Trapero va rebutjar la proposta de ser restituït. Trapero ha agraït l’oferiment, però considera que no és convenient acceptar el càrrec per la seva situació processal.

A la reunió, el president Quim Torra va agrair, en nom del Govern de Catalunya, la tasca realitzada pel Major Trapero en l’exercici del seu càrrec de servei exemplar a la ciutadania. I, aquest dissabte, al matí, ha fet un tuit en la mateixa línia, en què li ha agraït “la tasca de servei exemplar a la ciutadania”.

Malgrat que ha renunciat a ser cap dels Mossos per la causa oberta que té amb la justícia pel referèndum de l’1 d’octubre, Trapero continuarà desenvolupant les funcions que li designin els responsables del Departament d’Interior i el Comissari en cap del CME.

Cal recordar que amb l’aplicació el 155, el Ministre Zoido va destituir el Major Trapero del seu càrrec i va nomenar com a cap dels Mossos el que havia estat, fins aquell moment, el seu número dos, Ferran López.