El Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT) portarà al ple d’aquest divendres una proposició que demana al govern d’Ada Colau implantar la línia D30 de la nova xarxa de bus a l’avinguda Diagonal en un màxim de tres mesos. La proposta d’acord planteja que el bus funcioni com a prova pilot durant un any per connectar les places de Francesc Macià i Glòries i que se n’avaluïn els resultats. El portaveu demòcrata, Jaume Ciurana, ha assegurat que aquesta opció permetrà a l’Ajuntament estalviar més diners que no pas amb la connexió del tramvia.

Si prospera, la proposició posarà a prova la unió del Trambaix i el Trambesòs, que encara no té el consens polític necessari, tal com es va fer evident en l’última sessió de la comissió del tramvia. El debat en el ple sobre el bus a la Diagonal arribarà un mes abans que el govern porti a votació una proposta executiva sobre la unió dels tramvies, prevista per al ple de març.

Ciurana ha recordat que quan es va implantar el tramvia també va funcionar en un primer tram en període de proves. Per això, el PDeCAT buscarà l’aval del ple perquè la línia D30 de bus funcioni com a prova pilot durant un any. El portaveu demòcrata ha reiterat que la D30 formava part de la planificació inicial de la nova xarxa de bus i que el govern d’Ada Colau la va descartar en espera del tramvia.