“Hem de passar de la denúncia a la proposta”, ha dit Carina Mejías (Cs) per defensar la proposició que la formació taronja presentarà al ple. A banda de negociar amb els propietaris de pisos buits al Raval, Cs proposa que entitats socials tutelin aquests habitatges per impedir noves ocupacions i “mantenir la bona convivència en els edificis i el barri”. Mejías ha denunciat que “el Raval s’ha deteriorat per la innació del govern” i que ara calen “propostes en positiu per recuperar el prestigi” del barri.

El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha assegurat que els narcopisos són “un problema de primer ordre que el govern no està afrontant”. Per això en el ple reclamarà activar un protocol d’intervenció en els pisos ocupats amb mesures de seguretat i atenció social. Els republicans també demanen agilitzar els terminis d’adjudicació i entrega dels pisos municipals per evitar noves ocupacions com la de la finca del bar Marsella. “El govern abandona fins i tot les seves propietats”, ha denunciat.

La proposició del PSC insta l’alcaldessa a assumir directament el fenomen dels narcopisos i li reclama “actuar amb el lideratge que li correspon”. Els socialistes volen que, a banda d’un ple extraordinari per abordar els problemes de Ciutat Vella, es convoqui una Junta de Seguretat Local. Pel PSC, els narcopisos, la prostitució al carrer i la seguretat “corren el risc de situar el Raval a l’època preolímpica”.