Millo creu que Torrent ha comès una “falta de respecte” per no voler compartir l’acte d’aquest dimarts i que conseqüentment, no ha reconegut “el treball que fan les institucions al servei del conjunt de tots els catalans”. El delegat del Govern espanyol a Catalunya ha estès la mà al president del Parlament per dialogar perquè, diu, “tenim el deure de parlar entre nosaltres” i ha assegurat que tot i que  ell ja s’ha ofert, Torrent “nega aquest diàleg”. En aquest sentit, Millo destaca que “seria bo que el president del Parlament compartís l’esperit del diàleg” i ha recordat que “ho va dir quan va començar, però poc a poc s’ha anat torçant”.
En relació a l’acte, el representant de l’executiu espanyol a Catalunya considera que ha estat “emotiu” i que ha servit per reconèixer la feina que fan “els agents de policia que estan al servei de la llibertat i democràcia de tots els catalans”. A més, ha afegit que “són ells els que garanteixen a les persones més vulnerables la seva llibertat”. A més, en el seu discurs, Millo ha fet referència a les “dificultats polítiques” dels darrers mesos i ha subratllat que “quan algunes elits creuen que estan per sobre de la llei, no hi ha cap altre camí que recordar que ningú no està per sobre de la Constitució ni de l’Estatut”. En aquest sentit, ha recordat a la policia espanyola que “vosaltres, més que ningú, heu hagut de treballar en condicions molt difícils, professionalment, humanament i familiarment”, fent referència al dispositiu de l’1-O.

Torrent rebutja l’actuació policial dels agents l’1-O

Per la seva banda, el president del Parlament ha justificat la seva absència mitjançant una carta. Ha declinat assistir-hi perquè, segons afirma, condemna “fermament l’actuació del cos el passat 1 d’octubre de 2017, que va causar gran dolor a la ciutadania del país”.

Homenatge als Mossos d’Esquadra

En l’acte de celebració de l’aniversari de la policia espanyola també s’ha fet entrega de condecoracions als Mossos d’Esquadra “per la seva feina” i per la “manera que els diferents cossos policials col·laboren entre ells”, ha destacat Millo.
conderació Mossos d'Esquadra