El Grup Municipal del PP portarà al ple d’aquest divendres una proposició per demanar a l’alcaldessa que promogui una consulta sobre la implantació de carrils bici a la ciutat. El text proposa una pregunta per aturar i revisar el desplegament de noves vies per a ciclistes d’acord amb veïns i comerciants per reduir l’impacte sobre el trànsit i els vianants. “La ‘cotxefòbia’ de Colau pot generar una ‘bicifòbia’ a Barcelona per la precipitació del govern en implantar carrils bici de forma equivocada”, ha denunciat el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz.

Fernández Díaz ha presentat una enquesta pròpia elaborada per Gesop que conclou que els barcelonins estan dividits a l’hora de valorar els nous carrils bici. En l’onada d’hivern, un 48 % s’hi mostra crític, percentatge que ha crescut 2,5 punts respecte a la mateixa enquesta feta a la tardor, i que iguala els que hi estan a favor. “Cada dia que passa creix el rebuig a la implantació de carrils bici”, ha denunciat Fernández Díaz, que ha apuntat que on generen més problemes és a l’Eixample, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi.

El líder municipal del PP ha explicat que el nou reglament de participació ciutadana permet que les consultes puguin ser promogudes per iniciativa de l’alcaldessa. Per això, planteja que si al ple hi ha una majoria que li reclama una consulta, Colau es vegi forçada a fer-la.