Dels 20 espais lúdics que es crearan entre aquest any i el que ve, 13 seran fruit de la reconversió d’àrees de joc existents o bé fruit de la transformació de l’espai públic. Hi haurà dos espais que es crearan amb la col·laboració d’infants del barri. És el cas del Parc de la Pegaso i el Parc Central de Nou Barris. En el disseny hi participaran també escoles i esplais propers als parcs.

En els altres cinc espais lúdics, l’Ajuntament aposta per incorporar-hi elements singulars de joc, pels quals Barcelona s’ha inspirat en exemples de països europeus com ara França, Dinamarca, Croàcia, Anglaterra i Suècia. Es tracta de grans estructures de fusta que ofereixen diferents possibilitats de joc i exploració. Se situaran a la plaça del Sol i d’en Joanic (Gràcia), als Jardins de la Indústria (Eixample), als Jardins de Celestina Vigneaux (Sants-Montjuïc) i a l’avinguda Meridiana, entre Glòries i Aragó (Sant Martí).

 

Àrees de joc inclusives i accessibles

Les 10 noves àrees de joc que la ciutat guanyarà entre aquest any i el que ve són a: l’antic cinema Urgell (Eixample), la plaça de Joan Cortada, la de la Font d’en Fargues i l’avinguda de Can Marcet (Horta-Guinardó), a la plaça i font del Pla de Fornells (Nou Barris), la plaça de la Trinitat i les casernes de Sant Andreu (Sant Andreu) i a Ca l’Alier, la plaça de les Glòries i a Ca n’Oliva (Sant Martí).

Pel que fa a les àrees de joc que es renovaran, es tindrà en compte incorporar jocs inclusius per a infants amb discapacitats i elements naturals (sorra, sauló…). També es prioritzarà l’ús d’estructures de fusta que fomentin el joc compartit entre dos o més infants i que hi hagi varietat en els elements de joc.