L’Ajuntament invertirà en aquest mandat 20,1 milions d’euros per remodelar i crear nous parcs infantils, alguns amb elements singulars. En el període 2015-2017 s’han creat 59 àrees de joc, i entre aquest any i el que ve està previst fer-ne una desena més. El consistori també aposta per crear en aquest mandat 20 espais lúdics, grans zones per al joc que incorporaran en alguns casos estructures de fusta de grans dimensions. A banda, s’han renovat 111 àrees de joc existents i aquest 2018 se’n remodelaran una quarantena més per fer-les més inclusives.

Dels 20 espais lúdics que es crearan entre aquest any i el que ve, 13 seran fruit de la reconversió d’àrees de joc existents o bé fruit de la transformació de l’espai públic. Hi haurà dos espais que es crearan amb la col·laboració d’infants del barri. És el cas del Parc de la Pegaso i el Parc Central de Nou Barris. En el disseny hi participaran també escoles i esplais propers als parcs.

En els altres cinc espais lúdics, l’Ajuntament aposta per incorporar-hi elements singulars de joc, pels quals Barcelona s’ha inspirat en exemples de països europeus com ara França, Dinamarca, Croàcia, Anglaterra i Suècia. Es tracta de grans estructures de fusta que ofereixen diferents possibilitats de joc i exploració. Se situaran a la plaça del Sol i d’en Joanic (Gràcia), als Jardins de la Indústria (Eixample), als Jardins de Celestina Vigneaux (Sants-Montjuïc) i a l’avinguda Meridiana, entre Glòries i Aragó (Sant Martí).

 

Àrees de joc inclusives i accessibles

Les 10 noves àrees de joc que la ciutat guanyarà entre aquest any i el que ve són a: l’antic cinema Urgell (Eixample), la plaça de Joan Cortada, la de la Font d’en Fargues i l’avinguda de Can Marcet (Horta-Guinardó), a la plaça i font del Pla de Fornells (Nou Barris), la plaça de la Trinitat i les casernes de Sant Andreu (Sant Andreu) i a Ca l’Alier, la plaça de les Glòries i a Ca n’Oliva (Sant Martí).

Pel que fa a les àrees de joc que es renovaran, es tindrà en compte incorporar jocs inclusius per a infants amb discapacitats i elements naturals (sorra, sauló…). També es prioritzarà l’ús d’estructures de fusta que fomentin el joc compartit entre dos o més infants i que hi hagi varietat en els elements de joc.