Fa dies que els líders municipals es deixen veure en alguns actes de campanya i també hi participen. En el cas de Ciutadans (Cs), aquest dijous a la tarda han comptat amb la intervenció de la presidenta del Grup Municipal, Luz Guilarte, que ha carregat contra la gestió del govern municipal durant la pandèmia. La regidora ha advertit del perill que el model “tripartit” de l’Ajuntament, en referència a l’aliança de Barcelona en Comú i el PSC, i el suport d’Esquerra Republicana(ERC), es traslladi a la Generalitat després de les eleccions del 14 de febrer: “Hem estat el seu camp de proves perquè puguin, com desitgen, traslladar aquest tripartit, que suposa una degradació i un retrocés, també a la Generalitat”, ha dit.

Guilarte s’ha referit a com la pandèmia ha afectat el turisme tant a Catalunya com a Barcelona i ha acusat l’executiu encapçalat per Ada Colau de ser “turismofòbic”. Li atribueix la responsabilitat de pancartes amb expressions com “Turistes marxeu a casa”, d’impedir la construcció d’hotels de cinc estrelles que “atrauen turisme de qualitat”, o d’aturar el projectes culturals com l’Hermitage.

La idea d’un govern “tripartit” i “turismofòbic” també l’ha esmentat la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que ha participat en l’acte de manera telemàtica. I com ha fet el candidat taronja a la presidència, Carlos Carrizosa, al matí, Arrimadas ha tornat a parlar sobre la corrupció en diferents partits, com el finançament il·legal del PP, la investigació oberta contra Laura Borràs (JxC), l’operació Voloh contra ERC, o el cas del Consell Esportiu que afecta l’alcaldessa socialista de l’Hospitalet de Llobregat.

Abonament de 500 € i suprimir la taxa turística

En l’acte dedicat al turisme, Arrimadas i Guilarte han explicat les propostes de Ciutadans sobre el tema. Entre d’altres,  inclouen la promesa d’un abonament de 500 euros per família per gastar en el sector i facilitar-ne la reactivació. Una proposta que, a més, es comprometen a aplicar abans de la Setmana Santa. El partit també vol suprimir la taxa turística i estendre al sector ajudes que ja han presentat per a les empreses afectades per les restriccions derivades de la pandèmia de covid-19.