La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions municipalsElsa Artadi, ha acusat l’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, d’haver “decidit perdre” la possibilitat de promocionar l’esport a la ciutat i d’atreure grans esdeveniments esportius durant el darrer mandat. En un acte al Club Patí de Vela de Barcelona, i davant d’una nodrida representació de directius d’entitats i federacions esportives de la ciutat i de tot Catalunya, Artadi ha assegurat que el consistori governat per BComú “ha decidit que l’esport no era important” i que això ha estat “una pena i una pèrdua d’oportunitat per a la ciutat i per al teixit empresarial”.

Elsa Artadi ha defensat la candidatura d’uns Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus, un projecte que considera necessari “en àmbit de país” i per fer que les estacions d’esquí es converteixin en “porta d’entrada” cap als parcs naturals de muntanya catalans. “Els Pirineus ho esperen”, ha dit Artadi, i ha ironitzat que “Colau ho sabria si no hagués estat cada cap de setmana a Madrid per participar en programes de televisió”. La número dos hi ha afegit que la capitalitat de Barcelona a Catalunya s’ha d’entendre a partir de la seva relació i coordinació amb altres grans ciutats catalanes i amb la resta del territori.

La “rutina” esportiva de Forn a la presó

Joaquim Forn ha adreçat una carta als representants d’entitats i federacions esportives per explicar-los que, des que va entrar en presó preventiva, l’esport l’ha ajudat a “desconnectar físicament i mentalment”. Forn ha explicat que, a banda de gimnàstica, ha practicat de forma habitual el tenis i el frontó, i que actualment camina “una hora cada dia” pel pati de la presó. Forn admet que en l’any i mig de presó ha perdut pes i que ha pogut atenuar els seus problemes de “tensió arterial”.

Recuperar la regidoria d’esports

La candidatura de Junts per Catalunya ha presentat aquest dijous les iniciatives en matèria d’esport per a la ciutat. La periodista esportiva i número vuit de la llista, Pilar Calvo, n’ha estat l’encarregada. JxC es proposa tornar a destinar una regidoria a esports per donar-li “estructura política” (com ja va passar durant el mandat de l’exalcalde Xavier Trias), recuperar un poliesportiu de gran capacitat dividit en dos nivells per acollir alhora competicions de gran afluència i activitats esportives de proximitat, promoure la utilització del Parc del Fòrum per a activitats esportives i organitzar activitats tot l’any a la piscina de salts de Montjuïc, entre d’altres.

Junts per Catalunya també es proposa recuperar la implicació de la ciutat en l’atracció de grans esdeveniments esportius, amb els jocs d’hivern com a punta de llança, però també amb la voluntat d’organitzar una competició de drons d’àmbit mundial o una prova d’atletisme del circuit internacional, per exemple. En àmbit ciutadà planteja la possibilitat d’organitzar una olimpíada popular i esdeveniments diversos per promocionar l’esport de base.