La número cinc de Ciutadans per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Carina Mejías, ha considerat “insòlit” que el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, pugui participar en un acte electoral des de la presó, després de rebre l’aval de la Junta Electoral Central (JEC) aquest dimarts a la tarda. Mejías ha dit que no creu que “hi hagi cap país del món” que permeti que algú “processat per un cop d’estat” i empresonat “per evitar que fugi” pugui participar com a candidat o donar una roda de premsa.

Tot i això, Mejías assegura “respectar” la decisió de la JEC i, de la mateixa manera, reclama als partits independentistes que acceptin també les resolucions i decisions que no els són favorables, tant de la JEC com dels tribunals, en al·lusió a la neutralitat de l’espai públic.

“No hi haurà cap CDR que no ens permeti anar a cada poble”

Cs ha valorat la decisió des del passeig Marítim de Castelldefels, on la formació taronja havia reunit els seus simpatitzants. Durant el míting, a banda de Mejías hi han participat la diputada Lorena Roldán i el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa. Tots dos han tornat a insistir a vincular l’independentisme amb la “violència d’un nacionalisme asfixiant”, ha definit Carrizosa.

Lorena Roldán ha defensat poder exercir la llibertat d’expressió arreu del país: “No hi haurà cap CDR ni cap cubell de lleixiu que no ens permeti anar a cada poble de Catalunya perquè amb la llibertat i la igualtat no es negocia”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]