La número tres de la candidatura d’ERC a les eleccions generals del 28-A, Carolina Telechea, ha advertit el president del Govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, que els republicans “no renunciaran mai al projecte polític que la ciutadania demana”. I ha afegit que “votar el PSOE és votar en contra del diàleg i a favor de la repressió”.

Tot i això, Telechea ha evitat respondre si, en cas que el PSOE apostés per repetir les eleccions, estarien disposats a renunciar a l’autodeterminació. “Anem pas a pas, primer cal afrontar les eleccions i guanyar-les. Valorarem els resultats, però és clar que hem de ser més forts que mai per poder condicionar l’actuació del PSOE”, ha detallat.

“Tenyir de groc” Catalunya

En una atenció als mitjans de comunicació a Montjuïc, Telechea ha respost així al fet que el PSOE hagi descartat negociar un govern o investidura amb ERC si no renuncia al referèndum d’autodeterminació. “El 80% de la població vol un referèndum pactat, per poder votar. Nosaltres hi estem compromesos”, ha afirmat Telechea. També ha criticat que els socialistes tornin a apropar-se a Cs i el 155 “com va demostrar quan es va aixecar de la taula de negociació” i ha instat a “tenyir de groc” Catalunya el proper 28-A.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]