La número cinc de Ciutadans a les eleccions generalsCarina Mejías, ha visitat aquest dilluns el ‘bàsics‘, el mateix dia que la integrant del partit taronja ha retirat llaços grocs de la UAB. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han criticat a través de Twitter que ho fes en un dia no lectiu i els han reptat a tornar-hi quan hi siguin els alumnes. Mejías els ha respost en l’entrevista al ‘bàsics’: “Perquè hi hagi estudiants no deixarem d’anar a la UAB a expressar les nostres idees en llibertat”. La fins ara regidora de la formació taronja a l’Ajuntament ha afegit que no deixaran de retirar llaços grocs a l’Autònoma encara que els intentin “silenciar” i “imposar idees”.

Precisament, durant l’acte del matí des del campus universitari, Mejías ha anunciat que el partit ha posat en coneixement de la fiscalia Superior de Catalunya els fets ocorreguts dijous passat al campus de la UAB.  En aquella ocasió, un grup d’estudiants va intentar evitar la celebració d’un acte en el qual participaven membres del PP, entre ells, la candidata per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i membres de Ciutadans i de la llista municipal de Manuel Valls.

Eliminar les subvencions de qui inciti a la violència

Els demandats han estat la CUP, la seva branca juvenil, Arran, i el SEPC. Sobre una possible il·legalització de la formació antisistema, Mejías ha dit que ho hauria de decidir la justícia. Sí que ha dit, però, que totes aquelles formacions que “utilitzen la violència no haurien de rebre fons públics”.

Mejías diu que mai no han pactat amb Vox

Pel que fa a possibles pactes electorals, Carina Mejías ha descartat totalment un pacte amb els socialistes, perquè, ha dit, “Pedro Sánchez ha pactat amb Podem i la xarxa de partits separatistes com Bildu o JxC per mantenir-se a La Moncloa”. Sobre un possible pacte amb Vox, Mejías ha dit que Ciutadans “mai no ha pactat amb Vox” i s’ha desmarcat del que pugui votar la formació d’extrema dreta al Congrés.

Reivindicar les obres de la Sagrera des del Congrés

La número cinc a la llista de Ciutadans per Barcelona ha dit que, si arriba al Congrés, defensarà els interessos de Barcelona. Ha dit que iniciaran una negociació pressupostària per al transport públic. Entre altres mesures, s’ha compromès a pressionar perquè s’acabin les obres de l’estació de la Sagrera. En aquest sentit, Mejías ha aprofitat l’ocasió per acusar l’alcaldessa, Ada Colau, de no haver arribat a cap acord sobre el finançament del transport públic.