El candidat d’En Comú Podem (ECP) a les eleccions generals del 2019, Jaume Asens, ha subscrit aquest dimarts un compromís per facilitar la recuperació de la gestió pública de l’aigua per als municipis. Ho ha dit en un acte, a la Casa de l’Aigua, en què han estat presents membres de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública.

Asens s’ha dirigit a la candidata del PSC, Meritxell Batet, per “saber si està disposada a signar aquest compromís”. Així, l’ha reptat a posar-se “al costat de les multinacionals, els grans poders econòmics i els oligopolis o al costat dels veïns“.

Segons han avançat l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública, tots els candidats catalans que es presenten a les eleccions han estat interpel·lats sobre la qüestió i, de moment, el número dos d’ERC, Gabriel Rufián també s’hi ha compromès.

Aigua pública o provada

El candidat d’ECP ha explicat que, si arriben al govern, modificaran la Llei d’estabilitat pressupostària perquè els ajuntaments puguin decidir “si volen gestionar l’aigua de forma pública o privada“. Asens ha dit que la legislació actual permet privatitzar aquest recurs “però per tornar a recuperar-lo hi ha una sèrie de traves que ho dificulten”.

Segons el candidat, aquesta mesura “no és només una simple ocurrència” perquè, mentre que el 50 % dels ciutadans espanyols tenen accés al servei públic de l’aigua, la mitjana europea se situa al voltant del 80 %.

La número vuit per Barcelona de la formació, Alicia Ramos, ha puntualitzat que la durada dels contractes de concessió privada de l’aigua duren entre 50 i 75 anys.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]