El consell de ministres celebrat a Barcelona ha pres dues decisions destacades per a la política catalana. En la roda de premsa posterior a la reunió celebrada a la Llotja de Mar, enmig de protestes per la presència del Govern espanyol, la portaveu, Isabel Celaá, ha anunciat el canvi de nom de l’Aeroport de Barcelona-el Prat pel de Josep Tarradellas i una “declaració de reparació i reconeixement a Lluís Companys.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què ha passat el 21 de desembre a Barcelona? Totes les mobilitzacions” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/21-desembre-manifestacio-barcelona-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Celaá també ha fet balanç de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous assegurant que ha estat una trobada positiva i que “el Govern espanyol sempre ha buscat espais de diàleg” i ha afegit que “cap altra recepta ni rubor emocional ni aplicació perpètua del 155 no ens permetrà trobar altres solucions eficients”. Ha reiterat la necessitat de diàleg dins la Constitució per encaminar “el conflicte de Catalunya”.

A la reunió del Consell de Ministres a Barcelona celebrat a la Llotja de Mar han comparegut la ministra d’Educació i Formació Professional i portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, i la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet.

Precisament la ministra Batet, sobre les manifestacions que s’han produït aquest divendres davant la presència dels membres del Govern espanyol, ha assegurat que “és positiu que es pugui celebrar un consell de ministres a qualsevol punt del territori espanyol” i que “és compatible amb les manifestacions i la llibertat d’expressió dels ciutadans”. Tot i així, ha dit, “demanem que les manifestacions es puguin donar de manera pacífica i garantint drets a la resta de ciutadans”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Carreteres tallades i incidències de trànsit durant el 21-D” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/talls-carreteres-barcelona-transit-21-desembre-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Canvi de nom de l’Aeroport de Barcelona-el Prat pel de Josep Tarradellas

Sobre la iniciativa del nou nom de l’aeroport, la portaveu Celaá ha assegurat que “té un nivell d’acord més que raonable per acordar el canvi de nom” i ha recordat que ha fet arribar la intenció del canvi de nom a la Generalitat, així com als municipis afectats i a la família de Josep Tarradellas.

Una “declaració de reparació” de Lluís Companys

Des del Govern espanyol també han aprovat una “declaració de reparació i reconeixement” a favor de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys que rebutja i condemna la decisió del consell de guerra d’executar-lo. La portaveu també ha fet pública la restitució de “plena dignitat de Companys”. Malgrat que en un primer moment semblava que s’aprovava la nul·litat del judici a Companys, per això, segons la portaveu, cal esperar a l’aprovació de la proposició de llei al Congrés dels Diputats.