Els president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixen aquest dijous, 20 de desembre, a les 19 h, al Palau de Pedralbes, abans del sopar previst amb Foment, segons ha avançat el diari ‘Nació Digital’. La vicepresidenta de l’executiu espanyol, Carmen Calvo, ha confirmat en unes declaracions als passadissos del Congrés que serà una trobada dels dos presidents en solitari i en paral·lel a altres reunions entre els ministres i consellers dels dos executius.

La trobada entre els dos presidents es farà just abans del sopar en el qual ha de participar Pedro Sánchez al Sofia Hotel, un sopar que ha comportat una convocatòria de mobilitzacions davant l’edifici per part dels CDR per fer saber als membres del Govern espanyol que no són benvinguts.

La Generalitat assegura que tots es trobaran en una sola reunió, però La Moncloa insisteix que seran per separat. “No hi haurà una reunió entre els dos governs. Això no procedeix perquè nosaltres som el govern també de Catalunya” ha dit la vicepresidenta, “és veritat que estem procurant que el president Torra i el president Sánchez es vegin. I és veritat que no hi ha cap problema per aprofitar i que ens puguem veure amb el president”.

Ànims encesos a la sessió de control

L’entesa entre tots dos governs per la reunió ha encès els ànims al PP. En la sessió de control al govern de Sánchez, Pablo Casado ha acusat Torra de voler una guerra civil a Catalunya. I Sánchez li ha recriminat que faci una oposició poc dialogant.

Un cop confirmada la reunió, es manté la incertesa sobre què passarà als carrers el 21-D. Al Parlament, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat Quim Torra de no condemnar la violència amb què creu que actuen els CDR. I ha anunciat que presentaran una querella contra el president de la Generalitat.

El president català ha assegurat que es garantirà la seguretat durant el consell de ministres i creu que hi ha partits que volen que el 21-D “passi alguna cosa”.